Om vingårdene

Vi samarbejder med unikke vingårde i Spanien

Læs lidt om de forskellige vingårde, som vi samarbejder med. VI tager selv ned og besøger vingårdene og smager vinen, før vi vælger, om vi skal importere dem og sælge dem til dig

Al Zagal

Vingården Al Zagal ejes af José Olea som efter sin politiske karriere bla. som borgmester i Granada købte en vingård og begyndte at lave vin med stor passion og har sidenhen høstet meget anerkendelser og medaljer.

Bodegas Muñana

Vingården Bodegas Muñana som også ligger ved foden af Sierra Nevada bjergene ved byen La Peza – Granada producerer vine af fremragende kvalitet. Navnet Muñana stammer fra det spansk – arabiske ord og betyder Landsted – frugthave. Muñana har 180 ha. Vinmarker, oliven og nødder. Der har været produktion af vin og brandy siden romertiden. Muñana ligger i 1200 m højde over havet og vinmarkerne vandes med smeltevand fra Sierra Nevada.

Toro, Rueda og Ribera del Duero

Toro, Rueda og Ribera del Duero ligger ved floden Duero (duro). Toro byder på ekstremt klima med varme somre og kolde vintre og tilsvarende fyldige vine som laves af nationaldruen Tempranillo og kaldes i Toro ;Tinta de Toro. På grund af de varme somre bliver druen meget kraftig og med høj alkoholprocent.

Bodegas Valdigal 

Bodegas Valdigal som ejes af Leonardo og hans familie. Bodegas Valdigal er én af de mindste i området og producerer ca. 8000 flasker om året. Hans vinkælder ligger midt inde i byen Toro i en 10 meter dyb vinkælder. Selvom han ikke er vinbonde på fuld tid er han virkelig seriøs og har stor passion for hans vinproduktion.

Bodegas Mazas 

Bodegas Mazas ligger i byen Morales lidt uden for Toro og producerer ca. 80.000 flasker om året af virkelig høj kvalitet. Bodegas Mazas ejes af Miquel og Maria og de er vinbønder på fuld tid og man mærker virkelig deres entusiasme når de fortæller om deres vinmarker og vinkælder. Maria har lært om vinproduktion i Australien hvor hun har boet i 10 år. Da hun kom hjem til Spanien og mødte hendes mand Miquel købte de Bodegas Mazas en gammel vingård med gamle vinstokke i området omkring Toro.

Ribera del Duero 

Ribera del Duero er vel nok et af Spaniens mest kendte vinområder, her er det også Tempranillo druen der dyrkes og kaldes her Tinto Fino.

Bodegas Martin Berdugo 

Bodegas Martin Berdugo ligger i udkanten af byen Arando og er en veldreven familievingård og med sønnen Antonio Diez som direktør. Vinmarkerne ligger helt ned til Duero floden. Josefine Martin Berdugo valgte at genoptage vinproduktionen af druer som hendes slægtninge havde gjort for flere hundreder år siden og byggede et nyt vinhus. Et lynnedslag lige før høsten i 2013 forårsagede en brand der ødelagde hele vingården. Således blev hele vingården bygget op på ny, og alt inventar er af allernyeste teknologi. Hos Martin Berdugo er de i stand til at kombinere stolte traditioner med højeste standard af produktion udstyr. Familien Martin Berdugo har boet i Aranda de Duero igennem flere hundrede år og bor i dag 3 generationer sammen i et af Arandas ældste huse, som er bevaret i sin originale stand.

Bodegas Mosaico de Baco 

Bodegas Mosaico de Baco er opkaldt efter Vinens gud Bacchus.
Vinfremstillingen går her over 2000 år tilbage som fremgår af den 66 m lange mosaik af Bacchus, der blev gravet frem i 1960érne efter en landmand havde stødt på det med sin plov. Bodegas Mosaico de Baco ejes af Melchior Domingo som er fra en familie af vinavlere igennem generationer, og han har nogle af de ældste vinstokke i området omkring Aranda. Vinstokkene er 70-100 år gamle og består af hovedsageligt Tinto Fino ( Tempranillo ) og lidt Abillo. Bodegas Mosaico de Baco producerer 180000 flasker årlig.